Pascal Binneweg (1967)

Pascal speelt al ruim vijftien jaar flamenco. Hij werkt sinds tien jaar professioneel als dansbegeleider op diverse dansscholen. Na een tijd geŰxperimenteerd te hebben met diverse muziekstijlen, zoals Popmuziek en Jazz, heeft hij uiteindelijk zijn hart definitief verloren aan de Spaanse Flamenco.

De laatste jaren heeft Pascal diverse workshops begeleid van o.a. Henriette Yssel de Schepper, Libia Siles de Perez en Shoshi Israelie. Ook heeft hij veel ervaring opgedaan door als 'leerling begeleider' te spelen bij workshops van Andres Marin en Juan Triana.

Pascal is sinds 1993 vaste begeleider bij de danslessen van Wil Lambrecht. Momenteel werkt hij eveneens intensief samen met de dansdocente Ilona Monique Ali vanuit dansschool La Danse in Groningen.

Om de ingewikkelde technieken en ritmestructuren (het kompas) uit de flamenco verder onder de knie te krijgen, heeft Pascal veel aan dansbegeleiding gedaan. Daarnaast heeft hij intensieve lessen gevolgd, onder meer bij Eric Vaarzon Morel en John Fillmore.

Al vele jaren bezoekt Pascal Spanje. In 1993 is hij met een aantal leden van zijn eigen dansgroep ┐Hay Tiempo No? dwars door het zuiden van Spanje getrokken, om de Flamencomuziek en -cultuur van dichtbij mee te maken.

Pascal is al vele jaren ge´nteresseerd in de fusiemogelijkheden tussen de stijlen Flamenco, Latin, Jazz en Pop. Uit deze ľ naar later bleek gemeenschappelijke - fascinatie is de samenwerking met Rob en Hans geboren.

Daarnaast vormt Pascal met zangeres Marita Rust en pianist Erik Huele het Jazz/Latin/Flamenco gezelschap Tinto Sol